Om oss

Ekofisk är restaurangbranschens första personalägda företag och startades hösten 1999. Med hjälp av engagerad personal och medvetna kunder kom vi snabbt fram med en plattform utifrån vilken vi ständigt utvecklar vårt erbjudande. Idag är vi ett helägt dotterbolag inom Menigo Foodservice och har ett nära samarbete med övriga bolag inom koncernen.  

Ansvar, trygghet, kvalitet och service är nyckelord i vår verksamhet.

Vi tar ansvar för säkra produkter av hög kvalitet, levererade på avtalad tid. Vårt ansvar är din trygghet.

Vi har med stolthet genom åren mottagit flera fina utmärkelser från såväl Gastronomiska Akademien som Sandahl Foundation.

Arbetet med vår första certifiering blev klar våren 2003. Idag har Ekofisk ISO-certifieringar inom följande system: Läs om våra certifikat

Hur vi utvecklar vårt erbjudande

Genom en nära kontakt med dig som kund vill vi hjälpa dig med val av råvaror, gällande säsong men också för din meny. Vårt syfte är att göra restaurangbranschen mer kunnig och medveten om olika fiskars reproduktionsperioder. Genom att välja alternativa eller hållbart odlade råvaror hjälps vi åt att minska efterfrågan under perioder då vissa arter borde vara ”fridlysta”.

Vår målsättning – en årlig halvering av våra volymer under begränsade perioder – detta kan endast nås genom ett samarbete med dig som kund. Boka gärna ett studiebesök hos oss med någon av våra säljare. Vi berättar gärna mer om oss – hur vi arbetar – vad vi står för – våra delmål – våra framtidsplaner och varför du ska välja oss.

Anser du, som vi, att ett engagemang i miljöfrågor är en förutsättning för fiskets framtid? Tycker du, som vi, att varje säsong med dess speciella råvaror är något vi ska ta tillvara?

Tveka inte – hör av dig!